“Vi är en av de kapitalmässigt största aktörerna på Stockholmsbörsen och förvaltar våra svenska aktieportföljer utifrån fundamental analys”.

I rollen som Junioranalytiker hos oss på AP4 arbetar du i ett team med erfarna kollegor och har goda utvecklingsmöjligheter. Du kommer bland annat att bistå gruppen med informationsinsamling, analys samt vidareutveckling och underhåll av modeller för bolagsvärdering, utvärdering m.m. I rollen kommer du att samarbeta med hela teamet som idag består av 6 personer. Du kommer att följa med på bolagsbesök och delta i teamets diskussions- och analysprocess. Tjänsten ger, förutom en mycket god inblick i fondens förvaltningsprocess samt en hög grad av eget ansvar, stora möjligheter att utvecklas.

Vi söker dig som nyligen är klar med en civilekonom- eller civilingenjörsutbildning och som person är analytisk, ansvarstagande och självgående. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för aktiemarknaden och att du har ett generellt intresse för den finansiella sektorn samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Vi ser vidare att den sökande bör ha goda kunskaper inom redovisning och Excel. Tjänsten är på heltid.

Din ansökan:
Vill du ta chansen att bli en del av Fjärde AP-fondens framgång och utvecklas vidare?
Ansök då till rekrytering@ap4.se och markera din ansökan med ”Junior analytiker till Fundamentala aktier” senast den 13 december 2018. Bifoga CV och personligt brev med din ansökan. Vi kommer löpande kalla till intervjuer.

 

Om AP4

AP4:s uppdrag är att bidra till ekonomisk trygghet för dagens och morgondagens pensionärer genom att förvalta en del av det allmänna pensionssystemets buffertkapital. AP4 förvaltar ca 367 miljarder kronor. Noterade aktier, såväl globala som svenska, utgör mer än hälften av tillgångarna men AP4 har även investeringar i svenska och globala räntor samt reala tillgångar. AP4:s långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och stora engagemang för hållbarhet skapar möjligheter för hög avkastning till låg kostnad. På så sätt verkar AP4 för tryggare pensioner.

 

AP4:s arbete får positiv uppmärksamhet i flera olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. De senaste åren har AP4 tilldelats flera olika internationella priser och utmärkelser. Under 2018 tilldelades exempelvis AP4 det högsta betyget AAA av Asset Owners Disclosure Project (AODP) för vår hantering av klimatrisk i investeringarna. Dessutom rankade de AP4 som nummer 1 av 100 globala pensionsfonder.

 

Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer vid förvaltningen av fondkapitalet. Vi är ca 55 anställda vid vårt kontor i centrala Stockholm. Vi är en flexibel kunskapsorganisation med djupa specialistkompetenser. Vi strävar efter att kännetecknas av affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda.

Ytterligare information om AP4 finner du på www.ap4.se