Lantmännens Foderenhet är marknadsledande i Sverige på produktion av djurfoder. Varje dag omsätts hundratals olika råvaror till foder på våra sex produktionsanläggningar spridda över landet. Inköpsavdelningens uppgift är att säkerhetsställa att råvaror av rätt kvantitet och kvalitet köps in till fördelaktiga priser. På årsbasis köps ca en miljon ton råvaror in till ett värde av drygt tre miljarder kr.

Om jobbet

Inköpsavdelningen arbetar med handel av volatila råvaror på globala marknader med leverantörer i många olika länder. Att köpa och sälja både fysiska råvaror och finansiella derivat är en del av vardagen, liksom riskhantering. På inköpsavdelningen arbetar idag tre inköpare som jobbar i nära samarbete med bland andra varuflöde och receptoptimering. Inköps- och tradingassistentens roll är att bistå inköparna med administrativa uppgifter samt att ta fram olika rapporter som används som beslutsunderlag. I rollen ingår även att ansvara för inköp av ett antal mindre artiklar.

Som inköps- och tradingassistent kommer du att lära dig om de globala marknaderna för jordbruksråvaror som soja, majs och vete. Du kommer också få insyn i hur man jobbar med hedging på råvarubörser som Chicago Board of Trade och Euronext i Paris, samt valutasäkringar. Utöver det kommer du även att lära dig att använda fundamental analys för att göra prognoser för råvarupriser.Tjänsten är på deltid och är placerad på vårt huvudkontor i Malmö. Du rapporterar till inköpschefen.

Vem är du

Vi letar efter en person som har ett stort intresse för råvarumarknaden, logistik och internationella affärer.

Vi tror att du:
Bedriver universitetsstudier och har ca ett till två år kvar till examen.
– Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
– Har God IT kunskap och är van att jobba i många olika system.

Vi tror att du som person är drivande och analytisk samt har lätt för att hantera en stor mängd data och omsätta till handlingsbara slutsatser. För att lyckas i rollen är du en person som drivs av analys och är van vid att bygga nätverk och ha externa kontakter. Du skall ha lätt för att se samband och kunna överblicka en helhet. Du är som person lösningsorienterad, transparant, lätt att samarbeta med och har god självkännedom. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Har du frågor tveka inte att höra av dig till inköpschef David Udén, 010-556 03 88.

Läs mer och ansök här!