Studenter sökes till Internship på Första AP-fonden (AP1)

Första AP-fonden är en av buffertfonderna i det allmänna pensionssystemet och förvaltade 30 juni 2017 323 miljarder kr. Fonden har en global inriktning med placeringar i aktier, obligationer, alternativa tillgångar och valuta. Tillgångarna förvaltas såväl internt som genom externa förvaltare.

Nu söker vi på AP1 två studenter till ett utvecklande internship!

Vi söker dig som, parallellt med din utbildning, vill få arbetslivserfarenhet inom kapitalförvaltning.

Ditt Internship hos oss blir garanterat mångfacetterat och du kommer att få arbeta med både generella och specialistorienterade arbetsuppgifter såväl som spännande, utvecklande projekt. Du kommer få utbildning av oss och till din hjälp har du en erfaren handledare. Din tid fördelas mellan enheterna Aktier, Hållbart värdeskapande (ESG) och Taktisk Allokering.

Bland annat kommer du i ditt Internship hos oss att få:

 • Genomföra en studie av ”best practice” inom integrering av hållbarhetsdata i systematisk förvaltning
 • Utvärdera alternativa portföljkonstruktionsmetoder för att identifiera det mest effektiva sättet att

  integrera hållbarhetsdata (t.ex. MSCI IVA-score) i förvaltningen

 • Genomföra en studie av effekterna och möjligheterna att integrera hållbarhetsdata i valet av

  portföljkonstruktionsmetod

 • Bistå sektoranalytiker med bransch- och omvärldsanalys samt aktieanalys
 • Utveckla portföljförvaltningssystem med inslag av programmering

  Vem är du?

  Vi söker dig som är student och närmar dig slutet av din utbildning på ett universitet eller högskola med teknisk eller ekonomisk inriktning. Troligtvis studerar du med inriktning mot finansiell matematik, programmering, finansiell ekonomi eller nationalekonomi och har ett intresse för aktiemarknaden och hållbarhetsfrågor. Då kommer du att trivas riktigt bra hos oss!

  Som person har du god förmåga att arbeta med både stora och små frågor och långa och korta projekt. Du ser dig själv som effektiv, självgående, flexibel och gillar att rulla upp skjortärmarna och hugga i när det krävs.

  Vidare tror vi att du är analytisk och gillar problemlösning samt har god förmåga att strukturera, prioritera, förankra och driva dina frågor och samtidigt samarbeta med andra. Du har mycket goda datakunskaper och är bra på att uttrycka dig på både svenska och engelska.

  Omfattning

  Vårt Internship-program startar januari 2018 och sträcker sig t.o.m. augusti. Omfattningen är 40-50% på årsbasis och anpassas till dina studier. Troligen blir det 1-2 dagar i veckan under studieperioden och heltid delar av lov/under loven.

  Låter det intressant?

  För mer information kontakta Johan Grip, analytiker Aktieenheten eller Nadine Viel Lamare, ansvarig för Hållbart värdeskapande via mejl: johan.grip@ap1.se eller nadineviel.lamare@ap1.se.

  Ansök redan idag genom att klicka här.

  Välkommen med din ansökan!

  Läs gärna mer om Första AP-fonden på vår hemsida www.ap1.se!