I Lantmännens koncern är det Lantbruket som är hjärtat och som utgör vår kärnverksamhet. Med lantbruket som bas har vi kunnat bygga den breda affär som koncernen består av idag. Lantmännens Foderenhet är marknadsledande i Sverige på produktion av djurfoder. Varje dag omsätts hundratals olika råvaror till foder på våra sju produktionsanläggningar spridda över landet. Vi söker nu en inköpare/trader då en av de nuvarande medarbetarna går vidare inom Lantmännen.

Det här kommer du att göra

Inköpsavdelningens uppgift är att säkerhetsställa att råvaror av rätt kvantitet och kvalitet köps in till fördelaktiga priser. På årsbasis köps ca en miljon ton råvaror in till ett värde av drygt tre miljarder kr. Inköpsavdelningen arbetar med handel av volatila råvaror på globala marknader med leverantörer i många olika länder. Att köpa och sälja både fysiska råvaror och finansiella derivat är en del av vardagen, liksom riskhantering.

Som Inköpare/trader har du ett helhetsansvar för ett antal råvaror inom djurfoder, såsom spannmål, sojamjöl, industribiprodukter från mjöl och sockertillverkning samt vitaminer. Du analyserar och håller dig uppdaterad om marknaden. Du förhandlar med leverantörer samt hanterar prisrisker. Tillsammans med logistikavdelningen ser du till att försörjningen av våra fabriker sker på ett optimalt sätt. En annan viktig arbetsuppgift är att förmedla marknadsinformation till säljkåren.

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du  har:

  • En relevant examen t.ex. ekonom eller ingenjör
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift
  • God IT kunskap och är van att jobba i många olika system
  • Intresse för råvarumarknaden och internationella affärer

Du är:

  • Noggrann, ansvarstagande och tycker om att arbeta med siffror
  • Lättlärd och växlar gärna mellan både enklare och mer avancerade arbetsuppgifter
  • Prestigelös och trivs lika bra med att göra affärer med mindre lokala leverantörer som med börsnoterade industrier eller stora internationella handleshus
  • Antingen nyexaminerad eller mer erfaren

Du delar våra värderingar; helhetssyn, öppenhet och handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Som Inköpare/trader kommer du att lära dig om de globala marknaderna för jordbruksråvaror som soja, majs och vete. Du kommer också få insyn i hur man jobbar med hedging på råvarubörser som Chicago Board of Trade och Euronext i Paris. Utöver det kommer du även att lära dig att använda fundamental analys för att göra prognoser för råvarupriser.

Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan – från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Tjänsten är på heltid och är placerad på vårt huvudkontor i Malmö. Tjänsten innebär visst resande både i Sverige och internationellt.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten här, gärna så snart som möjligt men senast den 8/12-2019. Urval sker löpande. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta David Uden, Inköpschef, på 010-556 03 88 eller david.uden@lantmannen.com. Vi ser fram emot din ansökan!