Detta är tjänsten för dig som vill arbeta med stora projekt, kopplade till några av Sveriges mest spännande och välkända bolag! Gemensamt för våra kunder är att de är eller är på väg att bli börsnoterade. Hos oss på Capital Markets får du möjlighet att lära dig mycket om de utmaningar och möjligheter som noterade bolag ställs inför. Som en del av vårt team kommer du arbeta cross-functional över hela KPMG och tätt tillsammans med några av Sveriges absolut vassaste specialister. Du blir en viktig del av ett tight team där högt tempo och gemensamt ansvar samt delaktighet är A och O!

Om Capital Markets

Capital Markets är en del av KPMG Deal Advisory, som idag består av fyra avdelningar: Capital Markets, Transaction Services, Deal Strategy och Corporate Finance. Capital Markets erbjuder rådgivning inom främst kapitalmarknadsfrågor där vi också hjälper våra kunder som är på väg till börsen att bli börsfärdiga. Vi arbetar brett med rådgivning och projektledning inom governance, risk och internkontroll samt transaktionsredovisning och finansiell rapportering.

Noterade bolag lever i en miljö av särskilda krav kopplade till kapitalanskaffningar, förvärv/avyttringar, informationsgivning, finansiell rapportering, styrning, ledning, riskhantering etc. Vårt team arbetar brett med rådgivning och projektledning kopplat till dessa krav. Detta kan bland annat innebära att vi hjälper våra kunder i samband med strukturella förändringar, både inom framtagande av finansiella rapporter och med strukturfrågor avseende styrning, ledning och kontroll. En del av våra uppdrag består av att projektleda och driva börsnoteringsprocesser primärt kopplat till bolagens förberedelsearbete. Vi är också del av KPMGs börsrevisionsteam, som på uppdrag av Nasdaq Stockholm gör granskningar av bolag som ansökt om notering.

Vi har under de senaste åren haft en stark tillväxt och nu behöver vi bli ännu fler! Vi hoppas att just du är den framtida medlem till vårt Capital Markets team som vi nu söker.

Din roll hos oss

Hos oss kommer du att bli duktig på frågor som berör bolag i en börsnoterad miljö. I ditt dagliga arbete kommer du exempelvis att:

  • Vara med och projektleda stora projekt där vi hjälper bolag på resan från privat till publikt bolag
  • Hjälpa bolagen utvärdera och sätta sin styrnings- och ledningsstruktur mot bakgrund av vad som förväntas av ett noterat bolag
  • Hjälpa bolagen skapa en internkontrollstruktur som säkerställer rätt och snabb informationsgivning
  • Vara behjälplig vid analys av strukturerings- och redovisningsfrågor kopplade till kapitalmarknadstransaktioner (t.ex. carve outs, fusioner/fissioner, proformakrav etc.)

Vad vi erbjuder dig?

Vi lägger stort fokus på dig som individ, men vi jobbar alltid i team. Som medarbetare på KPMG Capital Markets får du möjlighet att arbeta i en spännande och föränderlig miljö där du är med och bidrar till innovativa lösningar för att bistå våra kunder. Du får en Performance Manager som blir din coach och tillsammans lägger ni upp din individuella utvecklingsplan redan när du påbörjar din anställning. Vi vill att våra medarbetares karriär ska präglas av tydlighet och möjlighet för individen att påverka.

Vi jobbar digitalt vilket innebär en friare rörlighet och möjlighet att jobba på kontoret, hos våra kunder och från hemmet. En karriär på KPMG Capital Markets ger dig tidigt en inblick i näringslivets kärna, kundernas verksamheter samt ett brett affärsperspektiv och kunskap om olika branscher.

Dina egenskaper och kvalifikationer

Vi tror att du för att trivas hos oss är nyfiken, orädd, prestigelös, arbetar i team och är öppen för nya utmaningar varje dag.

Du, precis som vi, är en person som går in med ett stort engagemang i det du tar dig an, du tar ansvar för leveransen mot kund och du får energi av att ha ett väl fungerande samarbete med dina kunder och kollegor. Du är intresserad av, och vill arbeta, i en transaktionsmiljö med såväl tighta deadlines som ständigt nya frågeställningar. Du är därför en person som gillar förändring och när det händer mycket. Du tycker om att bemöta kunder, vara deras bollplank och en del av ett rådgivningsteam. Vi ser vidare att du är kommunikativ och har en god förmåga att förmedla ditt budskap på ett tydligt och övertygande sätt exempelvis i presentationer.

Vidare har du:

  • Relevant akademisk examen, exempelvis ekonomi-, ingenjörs- eller juristexamen
  • 0-3 års arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper i Word, Excel och Powerpoint
  • Är flytande i svenska och engelska, både tal och skrift

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från exempelvis en konsultbyrå, revision eller en ekonomifunktion.

Ansökan

Du ansöker här genom att skicka in CV, personligt brev, betygskopior från universitet/högskola. Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 22 mars 2020. Har du frågor eller funderingar om tjänsten och arbetet på Capital Markets är du välkommen att kontakta Sandra Wahlström (sandra.wahlstrom@kpmg.se) eller Linda Andersson (linda.andersson@kpmg.se) som är en del av Capital Markets-teamet. Har du frågor om processen eller KPMG i stort är du välkommen att kontakta rekryterare Lovisa Boestad Schön (lovisa.boestad.schon@kpmg.se).

Varmt välkommen med din ansökan!